Night of the Proms, zaterdag 21/11/2020, 20.30 uur

Meer dan 9 miljoen bezoekers sinds de eerste editie in 1985 in Antwerpen. wie had indertijd een dergelijk waanzinnig groot succes durven voorspellen? Op 19 oktober 1985 kwamen 13.500 muziekliefhebbers - en dit niet alleen jongeren - in het Antwerps Sportpaleis genieten van de "First Night of the Proms". De reacties op het nieuwe concept van klassiek gemengd met pop waren zo overweldigend dat Jan en Jan niet anders konden dan met dit initiatief doorgaan. Sindsdien hebben heel velen in Europa onvergetelijke muzikale momenten beleefd.

Tevreden bezoekers brachten jaar na jaar meer familie, vrienden en kennissen mee en ook de mond-tot-mondreclame deed haar werk. De Night of the Proms groeide zo uit tot een van de populairste en drukst bezochte muziekfestivals in Europa, met concerten in Belgie, Nederland, Duitsland, Frankrijk, Spanje en enkele ommetjes in Zwitserland, Oostenrijk, Zweden, Denemarken en Polen.

Wat ontstond als een studentikoze activiteit is uitgegroeid tot een niet meer weg te denken evenement voor vele honderdduizenden. Wat maakt de Night of the Proms voor al die bezoekers zo bijzonder? Eerst en vooral de unieke mix van bekende klassieke melodie?n en pop evergreens, waarmee dit evenement de grenzen verlegt binnen de muziek. Zelfs wie nooit een cd met klassieke muziek in de cd-speler stopt, doet op de Night of the Proms probleemloos mee met Offenbachs French Cancan of de Sabeldans van Katsjatoerian. Ongeremd swingen jong en oud op de maat van klassieke melodie?n en uit duizenden kelen tegelijk klinkt Elgars "Land of Hope and Glory".

Het vaste Night of the Proms-orkest Il Novecento onder leiding van Robert Groslot en het koor Fine Fleur brengen muziek uit de laatste drie eeuwen op een zodanig speelse manier en met zoveel schwung dat iedereen zich door hun vertolkingen laat meeslepen. Met evenveel enthousiasme begeleidt het orkest internationale popartiesten die het publiek in vervoering brengen met hun grootste hits. De uitbundigheid wordt afgewisseld met ingetogen momenten, waarbij iedereen aandachtig luistert naar muzikanten die platgetreden paden verlaten. Zo groeide de Night of the Proms, avond na avond en jaar na jaar, uit tot een evenement zonder weerga.

Momenteel zijn de namen voor 2020 nog niet bekend.

Opgelet !!! We hebben vroegboekkortingsprijzen verkregen. Inschrijven hiervoor kan tot 15 februari 2020, daarna zullen de prijzen stijgen omdat de vroegboekkorting dan vervalt !

Toegangsprijzen :
Kassa : 61,00 euro ( categorie 1 )
Recreatiefederatie : 47,50 euro

VOORRESERVATIE TEN LAATSTE : 15 februari 2020.

DEFINITIEF TEN LAATSTE : 15 februari 2020.

Zaalplan


Inschrijven voor Night of the Proms :

Aantal leden


Type bestelling :


Vul hier je gegevens in:

Voornaam:

Naam:

Bedrijf:

E-mail:


Extra info :


Mocht het verzenden via dit formulier niet lukken, mag je alles altijd doormailen naar secretariaatrecreatiefederatie@gmail.com.