Zomeropera, 18 juni 2020

Met het tragische liefdesverhaal van Madama Butterfly kon componist Giacomo Puccini (1858-1924) alle emotionele registers opentrekken. De muziek die hij voor Butterfly schreef, is een boeiende confrontatie tussen Oost en West. Het is een mengeling van leidmotieven in de stijl van Wagner en authentieke Japanse melodieën, die zonder uitzondering allemaal recht naar het hart gaan.
Het verhaal, de emoties en de muziek zijn zo universeel dat Madama Butterfly na al die jaren onverminderd populair blijft. Puccini vond het zelf zijn meest doorvoelde en expressieve opera.

Het verhaal speelt zich af in Japan. De vijftienjarige Cio-Cio-San, bijgenaamd ‘Butterfly’ werd een geisha of gezelschapsdame, nadat haar familie in armoede was vervallen. De huwelijksbemiddelaar Goro koppelt haar aan Benjamin Pinkerton, een Amerikaanse officier die in Nagasaki is gelegerd. Pinkerton weet niet of hij alleen maar verliefd is of ook echt van Cio-Cio-San houdt. Hij sluit met Goro een huwelijksovereenkomst voor 99 jaar, die evenwel elke maand opzegbaar is. Tijdens de huwelijksceremonie wordt Butterfly door haar familie verstoten, omdat zij Pinkertons geloof heeft aangenomen en daardoor haar familie en voorvaderen tot schande heeft gemaakt. Na hun huwelijk beleven Pinkerton en Cio-Cio-San enkele passionele nachten, maar dan verdwijnt hij als een dief in de nacht. Hij weet niet dat Cio-Cio-San zwanger is van zijn kind.

Alden Biesen Zomeropera begon 23 jaar geleden als een klein operafestival met 3 voorstellingen en 400 bezoekers.
Zomeropera bereikt nu jaarlijks 15.000 bezoekers met creatieve, frisse en toegankelijke operavoorstellingen.
In het buitengewone openlucht kader van de Landcommanderij is dit steeds een unieke culturele belevenis.

Toegangsprijzen :
Kassa : 55,00 euro ( categorie 1 )
Recreatiefederatie : 55,00 euro

VOORRESERVATIE TEN LAATSTE : Zolang tickets beschikbaar.

DEFINITIEF TEN LAATSTE : Zolang tickets beschikbaar.


Inschrijven voor Zomeropera :

Aantal leden


Type bestelling :


Vul hier je gegevens in:

Voornaam:

Naam:

Bedrijf:

E-mail:


Extra info :


Mocht het verzenden via dit formulier niet lukken, mag je alles altijd doormailen naar secretariaatrecreatiefederatie@gmail.com.